8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStreet Delivery, pentru prima dată la Craiova

Street Delivery, pentru prima dată la Craiova

Street Delivery ajunge pentru prima dată la Craiova, în perioada 7 – 9 septembrie. Craiovenii sunt invitați să participe la primul manifest urban de acest gen desfășurat în Bănie, pe strada Popa Șapcă, între Galeria de Artă și Colegiul Național „Carol I”.
Pentru că Street Delivery închide strada pentru mașini și o deschide pentru oameni, timp de trei zile „mobilăm” strada Popa Șapcă cu idei pentru un oraș mai prietenos: ateliere pentru copii și adulți, spectacole de teatru și dans, muzică, street art, proiecții de film, dezbateri despre patrimoniu și ecologie, tururi ghidate ale clădirilor de patrimoniu și multe alte surprize.
Tema Street Delivery din acest an este „SMART CITIES”, iar semnul întrebării din titlul ei nu-i întâmplător. Chestionăm capacitatea tehnologiei de a ne face mai deștepți, mai înțelepți, mai buni. Ce este, în fond, un „smart city”? Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută?
Street Delivery este un manifest urban care are loc pe străzile din România și este cunoscut și ca fiind cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din țară. Fondat în București în 2006 de Fundația Cărturești și de Ordinul Arhitecților din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului în alte opt orașe, Craiova alăturându-se listei în premieră în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS