16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de 45.000 de lei pentru încălcarea legii privind braconajul piscicol

Dolj: Amenzi de 45.000 de lei pentru încălcarea legii privind braconajul piscicol

În cursul acestei săptămâni, s-a încheiat o acţiune desfăşurată pe parcursul a şase zile, care a vizat prevenirea si combaterea braconajului piscicol, a transportului și  comercializării ilegale a produselor din peşte, pe raza judeţului Dolj.

La activităţile desfăşurate cu acest prilej au participat poliţişti de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Dolj şi A.N.P.A. Râmnicu Vâlcea. Astfel, poliţiştii au verificat trei pieţe agroalimentare şi au controlat 19 societăţi comerciale şi 59 de autoturisme, fiind totodată legitimate peste 100 de persoane. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 lei.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Cârna au depistat, în zona bazinelor piscicole de pe raza localităţii, trei bărbaţi, doi din Craiova şi unul din Cârna, în timp ce aceştia pescuiau, cu ajutorul unei plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 50 de metri.

Plasa de pescuit a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS