Ziua Forţelor Armate Poloneze, sărbătorită la CraiovaZiua Forţelor Armate Poloneze va fi sărbătorită mâine la Craiova, între orele 9.00 – 13.00, în piața Alexandru Ioan Cuza din municipiu. Aici va avea loc expoziția statică de tehnică și echipament militar dedicată Sărbătoririi Zilei Forțelor Armate Poloneze , a personalului Contingentului Militar Polonez în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Craiovenii se vor familiariza atât cu transportoarele blindate ”ROSOMAK” și “PIRANHA”, cât și cu echipamentul și armamentul aflat în dotarea militarilor români și polonezi.

De asemenea, va fi disponibil un punct de informare unde se vor putea obține informații legate de Contingentul Militar Polonez dislocat în Craiova.


Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate adaptate pe flancul estic al Alianței (tailored Forward Presence).


Comenteaza acum

Alte stiri

7 martie 2019

Dolj: Amenzi rutiere de aproape 15.000 de lei, într-o singură zi

Poliţiştii doljeni au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni, biciclişti şi vehicule cu tracţiune animală. Miercuri, 6 martie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, ...

Sumarul ediției de marţi, 19 martie 2019

Top