24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un minor și-a cumpărat o mașină cu bani furați de acasă

Dolj: Un minor și-a cumpărat o mașină cu bani furați de acasă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar de furt pe numele unui minor de 14 ani, din municipiul Băilești, acuzat că a furat 5.000 de lei de acasă și a cumpărat o mașină.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, marți seara, polițiștii din Băilești au oprit pentru control un autoturism Opel Astra condus de un craiovean, de 20 de ani, pe strada Craiovei din localitate. În autoturism se aflau patru minori din Băilești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că, în aceeași zi, unul dintre aceștia a furat suma de 5.000 de lei de acasă și l-a rugat pe craioveanul de 20 de ani să îl ajute să-și cumpere o mașină. Polițiștii doljeni au mai stabilit că, tot marți, ajutat de craioveanul de 20 de ani, minorul a cumpărat Opelul Astra din comuna doljeană Malu Mare, care era scoasă la vânzare pe internet cu suma de 1.500 de lei.
Oamenii legii au precizat că au întocmit un dosar penal pentru furt, însă dacă părinții minorului nu vor depune o plângere, vor dispune clasarea cauzei. Asta pentru că, potrivit Codului penal, furtul săvârșit între membrii de familie sau de catre un minor în paguba tutorelui se pedepsește numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS