16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Bănuit că a sustras un autoturism, reţinut de poliţişti

Craiova: Bănuit că a sustras un autoturism, reţinut de poliţişti

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 38 de ani, din Craiova, bănuit că ar fi sustras un autoturism şi un telefon mobil din localitatea doljeană Gogoşu. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, fiind restituit persoanelor vătămate.

La data de 3 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un bărbat a sustras un autoturism din localitatea Gogoşu.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au diseminat datele obţinute şi către celelalte echipaje de poliţie, astfel încât, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul secţiilor de poliţie din Craiova, a fost depistată persoana care săvârşise fapta respectivă, un bărbat de 38 de ani, din Craiova.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză s-a deplasat până în comuna Gogoşu, la fosta sa locuinţă, pe care o vânduse unei alte persoane din localitatea respectivă.
După ce ar fi purtat unele discuţii cu actualul proprietar al respectivului imobil, în încercarea de a-l determina pe acesta să-i mai dea bani, bărbatul în cauză, profitând de neatenţia persoanei vătămate, i-ar fi sustras acesteia un telefon mobil.
În continuare, bărbatul s-a deplasat până în dreptul locuinţei unei alte persoane din aceeaşi localitate, de unde, profitând de faptul că în faţa casei era parcat un autoturism, care avea cheile în contact, s-ar fi urcat la volanul maşinii, pe care ar fi condus-o pe raza mai multor localităţi din judeţ, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituit persoanelor vătămate.
De asemenea, în baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbatul în cauză, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.
Persoana respectivă urmează să fie prezentată, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS