Craiova: Deschiderea Conferinței Științifice Internaționale „Politică.Diplomație.Cultură” – ediția a V-a la “Aman”Lucrările celei de-a cincea ediții a Conferinței Științifice Internațională „Politică.Diplomație.Cultură” se deschid, mâine.

Timp de două zile, joi și vineri, 7 și 8 iunie, un număr de peste 120 de profesori și specialiști din țară și străinătate vor dezbate la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și la Centrul de Restaurare al Facultății de Teologie din Craiova, subiecte științifice de actualitate, teme și direcții noi în cercetare, cultură, educație, relații internaționale și teologie.

Participanții, profesori și cercetători, specialiști și doctoranzi în domeniile științelor umaniste, științelor sociale sau studiilor culturale s-au înscris în cadrul conferinței cu prezentări dintre cele mai interesante. Toate detaliile privind desfășurarea conferinței, informații despre autori, prezentările personale ale tuturor participanților, programul manifestării și rezumatele tuturor comunicărilor înregistrate, sunt reunite în „Aman’s Book of Abstracts”, un suport științific disponibil spre consultare și descărcare pe site-ul web al conferinței. Între participanții ediției din acest an se regăsesc specialiști în domeniile științe politice, relații internaționale, sociologie, teologie, istorie și diplomație.

Alături de secțiunile deja tradiționale ale conferinței: politica, diplomația, istoria, relațiile internaționale și studiile europene, sociologia, respectiv studiile culturale și teologia, ediția a V-a include mai multe activități inedite.

Astfel, joi, 7 iunie, începând cu ora 11:30, se va desfășura dezbaterea intitulată „Uniunea Europeană și S.U.A, o ofensivă comună împotriva fenomenului știrilor false”, activitate moderată de Marga Bulugean, jurnalist, la care și-au anunțat prezența profesorii Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, respectiv Iulian Fota, Academia Națională de Informații.

Cel de-al doilea eveniment este programat pentru ora 14:00 și constă în desfășurarea primei întâlniri în cadrul Forumului Economic Româno-Elen. La activitate și-au anunțat prezența înalte oficialități elene, reprezentanți ai Primăriei din Salonic și ai Regiunii Macedonia Centrală, dar și reprezentanți ai autorităților din Municipiul Craiova, județul Dolj și regiunea Oltenia. La lucrările Forumului va participa și Sabina-Mădălina Șomăcescu, Consul General al României la Salonic.


Cea de-a treia acțiune a primei zile, panelul de geopolitică cu titlul „Lumea la margine. Lupta pentru reorganizarea securității în Europa”, coordonată de profesorul Florin Păsătoiu, de la Universitatea din Craiova, este programată pentru intervalul 17:00-19:00 și se va desfășura în prezența reputatului expert în domeniul relațiilor internaționale, profesorul Richard Sakwa. În cadrul secțiunii vor mai susține comunicări profesorii și cercetătorii Luca Ratti, Italia, Leonid Gusev și Igor Seleznev, Federația Rusă, respectiv Cristian Nițoiu, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, pentru programul general al conferinței, s-a decis menținerea evenimentelor editoriale — lansările de carte. Nu mai puțin de 8 cărți vor fi lansate în cele două zile ale conferinței în care, atât în incinta bibliotecii cât și în curtea bibliotecii, vor fi organizate, trei expoziții de cărți și documente despre Marea Unire de la 1918 în context național și european și despre evoluția istorică a Craiovei.

„Pragul de cinci ediții organizate reprezintă semnul maturității conferinței noastre. De la început, din 2013, am dezvoltat și diversificat în permanență această manifestare. Așa se explică faptul că, de la secțiunile inițiale consacrate unor domenii precum politica, diplomația și cultura, ne-am lărgit constant orizontul și aria de preocupare ajungând ca, în 2018, sub semnul Anului Centenar, să organizăm multiple lansări de carte, expoziții tematice, dezbateri și un forum economic la care și-au anunțat participarea autorități din România și Grecia. Vor fi două zile pline în care biblioteca va găzdui atât comunicări pe diferite teme de interes științific, cât și dezbateri și discuții la care sperăm să participe cât mai mulți craioveni”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Cea de-a cincea ediție a Conferinței „Politică.Diplomație.Cultură.” este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Fundația „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România, Secția de Științe Arheologice și Istorice și Universitatea din Craiova, Facultățile de Științe Sociale și Teologie Ortodoxă, sub egida Consiliului Județean Dolj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 23 aprilie 2019

Actualitate

» Elevii români din Sri Lanka au revenit, în siguranţă, în ţară
» Ana Birchall: ,,Una dintre priorităţile României este consolidarea relaţiei transatlantice, inclusiv a componentei sale economice”
» Tânără de 15 ani, rănită grav pe strada Brazda lui Novac
» Remanierea Guvernului, în aşteptare. Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis, însă preşedintele nu i-a răspuns la telefon – surse
» (Video) Atacator sinucigaş, surprins de camerele de luat vederi înainte de a detona bomba în una din bisericile din Sri Lanka. Bilanţul a ajuns la 130 de morţi
» Comisia „Iordache” dă astăzi raport pe proiectele de modificare a codurilor penale
» Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai îndrăgiţi în rândul creştinilor. Când se va celebra sărbătoarea în acest an

Publireportaj

» No Mercy vine la We Love Retro Craiova
» Pe 26 mai, dați PSD ceea ce merită: NIMIC!

Dolj

» Taximetriştii din Craiova prinşi în ilegalitate, amendaţi cu 24.000 de lei
» Dolj: 800 de pachete de ţigări netimbrate, confiscate în Băileşti
» Tânăr doljean urmărit de autorităţile din Franţa, prins la Calopăr
» CEO lucrează la conductele punctelor termice 1 și 2 din cartierul 1 Mai. Apa caldă, oprită în zonă până deseară
» Se opresc gazele pe două străzi din Craiova
» Elevii din Craiova nu vor avea deocamdată transport gratuit
» Unde s-au dus banii din taxele craiovenilor în 2018
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiovean condamnat pentru tras cu cardul, urmărit internaţional
» S-au urcat beţi la volan, în ziua de Florii

Gorj

» Gorj: Maşină abandonată, încărcată cu lemne, găsită de poliţişti
» Gorj: Doi tineri au fost reţinuţi în urma furtului de fier vechi de la CEO
» Gorj: Ninge la Rânca
» Viceprimarul din Bumbeşti-Jiu, găsit în incompatibilitate de ANI
» Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru în judeţul Gorj
» 4,13 milioane de euro pentru construirea podului de la Meri din Defileul Jiului
» Pachete cu alimente pentru familiile sărace din municipiu
» Scandal pe dezbaterea proiectului de buget la Târgu Jiu
» Un nou proiect pentru organizarea unui referendum la Tismana
» Pompierii au ajutat cu bani un tânăr fără casă

Olt

» Olt: Focuri de armă pentru a opri o căruţă în care se aflau trei hoţi
» Amendaţi pentru că au aruncat deşeuri în albia Oltului

Mehedinţi

» Amplasarea aparatelor radar în judeţul Mehedinţi

Vâlcea

» Apel către şoferii din Râmnicu Vâlcea: atenţie unde parcaţi, se dau amenzi substanţiale!
» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe mai multe segmente din DN7

Sport

» Atletism / Sportivii de la CSM Craiova au luat aurul la CN de 10 km șosea
» Fotbal / Doi „lei“ în echipa etapei a 6-a din play-off / play-out
» Tenis / Andreea Roşca, victorioasă la dublu în turneul de la Anning
» Simona Halep s-a retras din turneul WTA de la Stuttgart
» Fotbal / Rezultatele înregistrate în etapa a 16-a la juniorii republicani. Vezi situaţia din Campionatul Naţional şi Liga Elitelor!
» SCM „U“ vrea să încheie repede disputa cu Timişoara (VIDEO)
» Dublă victorie pentru „GP“ în faţa lui CSS Craiova (VIDEO, FOTO)

Bani & Afaceri

» Dobânzile urcă din nou: Robor la 3 luni trece deja la 3,41%, cea mai ridicată valoare din ultimele 9 luni

Sanatate

» Te-a muşcat o căpuşă? Iată ce trebuie să faci
» Ce ar trebui să știi despre sănătatea sânilor

Magazin

» Marele Duce Jean al Luxemburgului a murit
» Prinţul Louis de Cambridge împlineşte astăzi un an de viaţă
» Reţeta zilei: Sarmale de post
» Credincioșii se roagă la icoane cu chipul actriţei Maia Morgenstern
» Horoscop
» Bancul zilei

Top