16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Liceeni din 8 județe, câștigători la concursul național de comunicări științifice

Craiova: Liceeni din 8 județe, câștigători la concursul național de comunicări științifice

Craiova a găzduit în perioada 23-26 mai Concursul național de comunicări științifice la biologie, ajuns la a VI-a ediție. În această competiție s-au înscris elevi care au participat și la olimpiadele școlare. Fiecare județ a avut câte un reprezentant, iar din București au fost șase elevi. În urma jurizării lucrărilor, de către o comisie coordonată de lect univ.dr. Daniel Duțoiu, au fost acordate cinci mențiuni și trei premii. Festivitatea a avut loc la Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova.
”Este al doilea an când Craiova găzduiește acest concurs național. Prima ediție a fost în 2014. Numărul premiilor este stabilit de Ministerul Educației Naționale”, a precizat inspectorul școlar Atia Fodor. Potrivit membrilor juriului au predominat lucrările de biologie animală, iar candidații au fost mai bine pregătiți ”Spre deosebire de anii anteriori se observă o creștere a punctajului”, a subliniat inspectorul școlar general Monica Sună.
Județul Dolj nu a avut însă elevi premianți. Mențiunile au fost obținute de elevii Ioana Oprișan de la Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța, Isabela Ciută -Liceul ”Hercules” din Băile Herculane, Adrian Petraș-Colegiul Național Iași, Andreea Nicoleta Creț-Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” -Cluj Napoca, Victoria Jumbei Liceul Teoretic ”Școala Europeană” București. Premiul III a fost obținut de Alexandru Stan de la Colegiul Național de Științele Naturii ”Emil Racoviță” Brașov , premiul II a fost acordat elevului Alexandru Constantin de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București , iar pe primul loc cu 100 de puncte s-a clasat eleva Silvia Alda de la Colegiul Național ”C.D. Loga” din Timiș.
Proba de concurs a constat în susținerea argumentată timp de 10 minute de către fiecare elev, reprezentant al județelor participante, a unei lucrări științifice care aduce în prim plan rezultate cu aplicabilitate practică în domeniul biologiei, precum și diverse comunicări științifice specifice disciplinei biologie. Prezentările lucrărilor au fost sunt însoțite de imagini video, audio, diapozitive, demonstrații practice etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS