16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Tosca”, spectacol grandios la Craiova

„Tosca”, spectacol grandios la Craiova

    
Opera Română Craiova va prezenta, miercuri, 6 iunie, de la ora 21.00, în Parcul Nicolae Romanescu, „Tosca” de Giacomo Puccini, cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova. Cetatea Băniei va deveni astfel capitala spectacolului de operă, reprezentația având o amploare fără precedent.
Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi. Spectacolul se bucură și de prezența basului rus Stanislav Chernenkov (Cesare Angelotti), a baritonului italian Alberto Benini (Sciaronne) și a artiștilor craioveni: Ioan Cherata (Sagrestano), Florin Ormenișan (Spoletta) și Victor Dimieru (Temnicerul), alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova.

Spectacolul regizat de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu, va oferi iubitorilor muzicii prilejul de a asculta o capodoperă interpretată de nume de rezonanță ale artei lirice internaționale, dar va fi și o reprezentație concepută sub semnul spectaculosului.
Opera „Tosca” va fi prezentată pe trei scene amenajate în Parcul Nicolae Romanescu, cu un decor care încorporează Podul suspendat, dar care va conține și proiecții 3D/videomapping create special pentru eveniment.
Cunoscut drept cea mai mare zonă verde urbană din România, Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este pentru prima dată gazda unui spectacol de operă. La evenimentul în aer liber de o amploare fără precedent sunt așteptați mii de oameni, publicul având la dispoziție și o zonă VIP cu aproximativ 400 de scaune, dar și locuri speciale în bărci.

Opera din Bănie încheie astfel în forță stagiunea 2017-2018, o stagiune care a început prin ediția jubiliară a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, cu un eveniment cultural extraordinar organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina www.operacraiova.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS