21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Dolj, pe primul loc și la olimpiadele de discipline tehnice și neogreacă

Elevii din Dolj, pe primul loc și la olimpiadele de discipline tehnice și neogreacă

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a anunțat ieri că elevii din Dolj au reușit să facă performanțe și la olimpiadele de discipline tehnice, limba și literatura română, limba greacă, limba latină, fizică, istorie și religie. La aceste competiții, au fost obținute patru premii I, patru premii II, 14 mențiuni și patru premii speciale.
Pe primul loc al podiumului au urcat elevii de la discipline tehnice. Performanțele au fost obținute de elevele Mihaela-Elena Măicănescu și Nicoleta Daniela Cîrstea de la Colegiul „C.D. Nenițescu“ și Raluca Ioana Cruceru – Liceul „Ing. Aurelian Ionete“ din Malu Mare. Tot pe locul I s-a calificat și eleva Elena Fey Papalistas de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, la olimpiada de neogreacă.
Premiul II a fost obținut la fizică de eleva Maria Letiția Ciurezu, de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“; la Olimpiada Națională de Neogreacă de eleva Izabela Nicoleta Dincă, de la Liceul Amărăștii de Jos; la Olimpiada Națională de Fizică, de elevul Andrei Mihăițoaia, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“, din Craiova, care a primit și Medalie de Aur. Tot premiul II a fost obținut și la Olimpiada Națională de Religie, de elevul Robert Nicolae Stanciu, de la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“. Premiul III a fost obținut de Flori Violeta Gheorghe, de la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, la Olimpiada de Discipline Tehnice pentru școli profesionale, de Haritina Trușcă de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“, la Olimpiada Națională de Neogreacă, și de Ștefăniță Cătălin Manea, de la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova, la Olimpiada de Discipline Tehnice.
Mențiuni și premii speciale au fost obținute și de elevi de la Colegiul „Ștefan Milcu“ din Calafat, Liceul Teoretic „Ștefan Marincu“ din Poiana Mare, Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski“ din Melinești, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Colegiul Național „Elena Cuza“ și Colegiul Național „Carol I“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS