10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Două drumuri comunale, închise. 250 consumatori nu au energie electrică

Dolj: Două drumuri comunale, închise. 250 consumatori nu au energie electrică

Având în vedere Avertizarea meteorologică şi hidrologică de Cod Portocaliu s-au luat următoarele masuri:
-s-a colaborat eficient cu administratorii drumurilor şi cu celelalte instituţii cu atribuţii, în vederea asigurării viabilităţii căilor de transport şi limitării/înlăturării efectelor negative ca urmare manifestării fenomenelor meteorologice;
– s-a menținut permanent legătura cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, care au monitorizat cotele fluviului Dunărea ce a depășit cotele de inundație.

Situația operativă la nivelul judeţului Dolj se prezintă astfel:
– în județul Dolj, 2 drumuri comunale sunt închise, DC 58 Plenița – Caraula, respectiv DC 61 Carpen – Orodel.
– o autoambulanță pentru transport persoane dializate ce se deplasa către localitatea Moțăței-Sat pentru preluarea unui pacient ce necesita dializă nu a mai put înainta, DJ 561 A fiind troienit. S-a intervenit operativ cu utilaje aparținând Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. pentru deblocarea drumului.
– de asemenea, o altă autoambulanță s-a deplasat pe DJ 561B din direcția Segarcea către Valea Stanciului, în spatele utilajului de deszăpezire pentru preluarea unui pacient cu dureri la membrele inferioare.
– în comuna Dioşti (satele Radomir – Ciocăneşti), 250 consumatori casnici au întreruptă alimentarea cu energie electrică din cauza fenomenelor meteorologice. Se acționează pentru remediere de către echipe specializate aparținând SC Distribuție Oltenia.
– pe celelalte drumuri din județ, se acționează pentru eliberarea căilor de acces.
Pe fluviul Dunprea, se înregistrează următoarele cote:
– S.h. Calafat: Cota mira: 621 (CI+21) – Tendința de staționare;
– S.h. Bechet: Cota mira: 671 (CI+71) – Tendința de creștere.
La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, datorită creșterii nivelului fluviului Dunărea, calea de acces spre feribot este inundată pe o lungime de 10 m, cu lățimea de 30 m și o înălțime a lamei de apă de 30 cm, fiind luată decizia închiderii traficului pentru turisme. Traficul pentru această categorie de autovehicule este deviat către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, unde nu sunt semnalate probleme.
– pe drumurile naționale din județul Dolj au acționat 59 utilaje și 79 lucrători, fiind împrăștiate 368 tone material antiderapant.
-pe drumurile județene din județul Dolj au acționat 88 utilaje și 95 muncitori, fiind împrăștiate 316 tone materiale antiderapant, din care 204 tone nisip și 112 tone sare.
-deasemenea, S.C. Salubritate Craiova S.R.L. din municipiul Craiova a acționat pentru deszăpezire cu 64 utilaje și 69 angajați, fiind împrăștiați 217 mc material antiderapant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS