17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Autor al unei infracţiuni de înşelăciune, reţinut

Craiova: Autor al unei infracţiuni de înşelăciune, reţinut

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un tânăr de 17 ani, din Drobeta Turnu Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
În cursul zilei de 21 martie poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din Craiova, cu privire la faptul că acesta a fost indus în eroare cu ocazia desfăşurării unei tranzacţii în mediul online.
Oamenii legii au stabilit faptul că persoana vătămată postase pe un site de vânzări un anunţ de comercializare a unor monede din aur.
Vânzătorul a fost abordat de către un bărbat care s-a dat drept cumpărător de bună credinţă şi care, prin prezentarea unui document ireal prin care era atestată efectuarea plăţii datorate, l-a determinat pe proprietar să trimită bunurile prin intermediul unei firme de curierat.
Întrucât persoana vătămată a fost abordată din nou de autorul faptei cu intenţia de a fi realizată cât mai rapid o nouă tranzacţie deşi nici primul colet nu ajunsese la destinaţie, vânzătorul şi-a dat seama că este posibil să fi fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, fapt pentru care a anunţat poliţiştii.
În continuare, persoana vătămată a pregătit un nou colet care a fost trimis cumpărătorului, la o adresă din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.
Astfel, în ziua de 22 martie poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, au organizat și au realizat, în municipiul Drobeta Turnu Severin, prinderea în flagrant a autorului infracţiunii, stabilind că este vorba de T.A. de 17 ani, din localitate, care a semnat și a primit de la un angajat al firmei de curierat coletul trimis de persoana vătămată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS