6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Activități ale copiilor de la Centrul „Aripi de Lumină”, DGASPC Dolj și Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina”

Craiova: Activități ale copiilor de la Centrul „Aripi de Lumină”, DGASPC Dolj și Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina”

Copiii din cadrul Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei au participat în ultimele zile la o serie de activități recreativ – educaționale și activități care au marcat Ziua Internațională a Femeii. Programul de activități a debutat săptămâna aceasta cu un atelier de creație coordonat de educator Miliana Marcu, alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Castelul Fermecat” pe baza convenției de parteneriat. Activitățile au continuat în data de 8 Martie, zi în care beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” i-au vizitat pe bătrânii din cadrul Centrului social pentru persoane vârstnice „Renașterea”, le-au prezentat un moment artistic și le-au dăruit felicitări confecționate în ateliere de terapie ocupațională. Ei au fost răsplătiți cu dulciuri de către reprezentanții Centrului „Renașterea”. În continuare, Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” a găzduit mai multe activități creative care s-au desfășurat alături de copiii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare „Sfântul Apostol Andrei” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și ai Școlii Gimnaziale Speciale „Sfântul Mina”, sub îndrumarea prof. educator Mazilița Dana – Vasilica și prof. psihopedagogie specială Camen – Ozun Ana – Maria. Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” a încheiat o convenție de parteneriat anul acesta cu cele două instituții, pe baza căruia copii din cadrul DGASPC Dolj și ai Școlii Gimnaziale Speciale „Sfântul Mina” beneficiază de serviciile socio – educaționale oferite de Arhiepiscopia Craiovei prin Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”.
Tot în ziua de 8 Martie, mai mulți copii ai Centrului „Aripi de Lumină” au participat la un atelier de muzică în cadrul căruia au pregătit și au interpretat cântece de primăvară și dedicate mamei, coordonat de cadre specializate.
De asemenea, mai mulți specialiști ai Centrului „Aripi de Lumină” au aplaudat spectacolul susținut de copiii din cadrul Casei de Tip Familial „Sfântul Vasile”, Complexului de Servicii Specializate de Tip Rezidențial Copii 1 Mai I și Complexului de Servicii Specializate de Tip Rezidențial Copii 1 Mai II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS