24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljServiciul Anticorupţie Dolj, la bilanț

Serviciul Anticorupţie Dolj, la bilanț

Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj și-a prezentat, luni, rezultatele obținute în cursul anului trecut, an în care s-au făcut cercetări în 71 de dosare penale privind infracțiuni de corupție.
Tot anul trecut, ofițerii anticorupție au organizat la solicitarea procurorilor 12 acțiuni de prindere în flagrant, care au dus la prinderea a 15 persoane, dintre care trei aveau calitatea de polițiști.
Spre comparație, în cursul anului 2016, au fost puse la punct şi realizate 11 acţiuni de prindere în flagrant, cu 18 persoane implicate, iar procurorii de caz au dispus trimiterea în judecată a peste 35 de persoane (dintre care 19 au fost reţinute pe baza ordonanţelor emise de procurori, 13 fiind şi arestate preventiv), în cele 17 rechizitorii întocmite.
Reprezentanții Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au explicat că rezultatele obţinute au fost influențate și buna cooperare interinstituţională cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Unul din dosarele importante de anul trecut este cel privind doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, acuzați de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Anchetatorii au reținut că cei doi inculpați s-au folosit de funcțiile deţinute „pentru satisfacerea intereselor personale, imediate şi materiale“, vânzând cu 50 sau 100 lei o unitate de sânge (400 ml). De asemenea, procurorii doljeni susțin că cei doi au profitat de disperarea rudelor bolnavilor, care ar fi dat orice în schimbul sângelui de care, în multe cazuri, depindea viața pacienților. Pe 15 martie 2017, ofițerii Serviciului Județean Anti­corupție Dolj au prins în flagrant un asistent, în timp ce primea suma de 200 de lei de la un investigator sub acoperire. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 21 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS