3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 4000 de articole pirotehnice şi arme deţinute ilegal, depistate de poliţişti în urma unor percheziţii

Dolj: 4000 de articole pirotehnice şi arme deţinute ilegal, depistate de poliţişti în urma unor percheziţii

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj – Poliția orașului Bechet cercetează 3 doljeni, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, respectiv pentru ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” , atât articolele pirotehnice, cât și armele fiind ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, vineri dimineață, 29 decembrie, în urma unor informațiilor exploatate și a activităților specifice întreprinse, polițiști din cadrul Poliției orașului Bechet au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor doljeni de 27, 41 și respectiv 47 de ani, toți trei din comuna doljeană Sadova, unde au depistat aproximativ 4000 de articole pirotehnice, cu o greutate totală de peste 5 kilograme, precum și 3 arme, o pușcă cu aer comprimat și 2 pistoale tip airsoft, pe care aceștia le deţineau fără drept, nefiind autorizați în acest sens.
În urma percheziției efectuate la o adresă din Sadova, Dolj, polițiștii au găsit o armă cu aer comprimat, tip puşcă, calibru 4,5 mm., pe care o femeie în vârstă de 47 ani o deţinea fără drept, nefiind autorizată în acest sens. De asemenea, polițiștii au mai găsit și un pistol tip airsoft, calibru 6 mm, care urmează a fi expertizat de către specialiștii criminaliști din cadrul IPJ Dolj.
La locuințele bărbaților de 27, respectiv 41 de ani, polițiștii au găsit în urma perchezițiilor un număr de 3500, respectiv 470 de articole pirotehnice încadrate în clasele a II-a şi a III-a conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, precum și un pistol de tip airsoft calibru 9 mm, care de asemenea urmează a fi expertizat criminalistic.
Polițiștii doljeni continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate proveniența acestor bunuri depistate în urma perchezițiilor domiciliare.
Oamenii legii au întocmit în cauză dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșiii infracţiunii de ,, efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995R, privind regimul materiilor explozive, precum și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 din Codul Penal.
Întreaga cantitate de articole pirotehnice, cât și cele 3 arme au fost ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS