8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj12 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu depăşeşte 4 milioane de lei

12 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu depăşeşte 4 milioane de lei

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj, lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliției orașului Segarcea, Postului de Poliție Coțofenii din Față și al colegilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice de la IPJ Prahova, Gorj și Călărași au efectuat un număr de

15 percheziții la sediul mai multor societăți comerciale din judetele Dolj, Prahova, Gorj şi Călăraşi.
 
Percheziţiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice care au calitatea de administratori statutari sau de fapt ai societăților comerciale vizate, 12 percheziții fiind efectuate în municipiul Craiova și localitățile Coșoveni, Coțofenii din Față și Gângiova, județul Dolj iar alte trei percheziții în afara ariei de competență teritorială, respectiv câte una în județele Prahova, Gorj și Călărași.
 
Cu prilejul efectuării actelor procedurale, oamenii legii au identificat documente contabile referitoare la relații comerciale derulate de 22 de societăți comerciale, 3 întreprinderi individuale și au ridicat ștampilele a patru societăți comerciale.
 
Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată,  în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005, de către mai multe persoane reprezentând în drept sau în fapt S.C. MRG METAL S.R.L. Craiova.
 
Din actul de sesizare și probatoriul administrat în cauză a  rezultat că în perioada aprilie 2015 – mai 2016, S.C. MRG METAL S.R.L. a evidențiat în documentele contabile achiziții fictive de deșeuri feroase și neferoase de la un număr de 20 de societăți comerciale de tip ”fantomă” sau societăți care nu au confirmat relațiile comerciale înregistrate în contabilitate de către S.C. MRG METAL S.R.L. și declarate organelor fiscale. Scopul final a fost acela al sustragerii de la plata obligațiilor fiscale generate de activitatea comercială desfășurată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 4.016.900 lei, reprezentând impozit pe profit și T.V.A.
Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru stabilirea întregii activități infracționale și participaţia penală a tuturor persoanelor implicate .
 
 
 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS