5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul ministru Rovana Plumb, cercetată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu

Fostul ministru Rovana Plumb, cercetată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ca fostul ministru Rovana Plumb să fie cercetată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, după ce judecătorii au admis o plângere depusă de fostul director al Romsilva, Ion Dumitru, deoarece l-ar fi concediat în anul 2013 din funcție, după ce el a primit o condamnare de trei ani cu suspendare. Procurorii au clasat dosarul, însă Ion Dumitru a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să-i oblige pe procurori să redeschidă ancheta.
De asemenea, Ion Dumitru cere să-i fie plătite drepturile salariale pe ultimii patru ani și să fie reîncadrat la Romsilva.

În iunie 2013, Ion Dumitru, fost deputat PSD și fost manager-director general al RNP – Romsilva, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul Romsilva II.
Ion Dumitru era acuzat de DNA că a aprobat cumpărarea unui utilaj greu din Ucraina, care de fapt era un vehicul de tip militar model 1978, construit pe un șasiu de tanc tip T34. Utilajul a costat 294.330 de dolari, în timp ce prețul real a fost de 6.250 de dolari (adaos de 1.744%).
Ulterior, Ion Dumitru a obținut la Tribunalul București anularea condamnării de trei ani închisoare cu suspendare, după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS