5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Anchetă la Şcoala Sf. Mina în urma acuzaţiilor unei mămici

Craiova: Anchetă la Şcoala Sf. Mina în urma acuzaţiilor unei mămici

Părinţii unei fetiţe, din clasa a v-a a Şcolii Sf. Mina din Craiova, au sesizat aseară poliţia, susţinând că fiica lor a fost agresată de profesoara de la clasă. Cristina Constantinescu, directorul Şcolii Speciale „Sf. Mina“, spune că a făcut anchetă internă cu profesorii și medicul unității în acest caz, iar concluzia este că nu s-a întâmplat nimic pentru că nu există indicii în acest sens.
„Am fost chemată de profesorul de serviciu pentru că în unitate erau mama și bunica unei eleve de la clasa a V-a acuzând un incident cu profesoara de la clasă. Când am ajuns la școală erau foarte recalcitrante, nu m-am putut înțelege cu ele. Nu am înțeles clar ce i-a făcut profesoara fetiței. Am luat declarație profesoarei de la clasă și profesorului de serviciu, iar astăzi am trimis medicul unității să vadă dacă fetița are vreun semn, dacă este bătută. Nu s-a confirmat nimic din ce au povestit mama și bunica. Doctorița a spus că este o mică zgârietură pe un umăr pe care poți să o faci și când te dezbraci singur.  Fata a plecat ieri la ora 16:30 de la școală în condiții bune, mama a luat-o din clasă de la profesoară. Eleva nu a avut nimic de spus atunci, dar au revenit după o oră jumătate să spună că s-a petrecut ceva la clasă.
Profesoara în cauză are aceeași copii de la clasa 0 și acum au ajuns la clasa aV-a, stă cu ei patru ore pe zi și nu au fost incidente. Alexandra a venit în această clasă de la o altă școală, în urmă cu două săptămâni. Eu astăzi am întrebat-o dacă îi place la noi la școală, dacă vrea să rămână și a spus că da. Am vorbit și cu o altă colegă de-a ei și mi-a spus că nu s-a întâmplat nimic, decât că doamna i-a zis Alexandrei să intre în clasă pentru că erau foarte multe activități care se desfășurau pe coridor pentru ziua școlii. Profesoara spune că și-a desfășurat orele normal. Eu am sunat la Poliție, ulterior cred că și părinții au sunat. Au venit trei domni care ne-au întrebat ce s-a întâmplat și s-au lămurit. Este dreptul părinților să facă ce plângere doresc la Poliție, problema este că trebuie să se confirme aceea plângere”, explică directorul școlii.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că în urma acestui incident a fost întocmit un dosar penal și se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. ”La data de 09.11.2017, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 5 Poliție au fost sesizaţi prin 112 de  o femeie de 38 de ani, din Craiova, cu privire la  faptul că, fiica sa, în vârstă de 13 de ani, elevă în clasa a V-a la  Școala Specială ,,SF. Mina”, în timp ce se afla la cursuri, a fost jignită de către o profesoară din cadrul unității de învățământ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt”, au explicat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS