6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Aproape 1.000 de pachete de ţigări confiscate, contrabandistul a fost pus sub control judiciar

Craiova: Aproape 1.000 de pachete de ţigări confiscate, contrabandistul a fost pus sub control judiciar

Un craiovean de 40 de ani a fost pus sub control judiciar după ce poliţiştii au confiscat de la el aproape 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Captura a fost făcută ieri, în urma unor activități specifice, efectuate în domeniul prevenirii și combaterii faptelor de contrabandă în domeniul produselor din tutun. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, cu sprijinul colegilor de la Secția 4 Craiova , l-au depistat în parcarea Pieţei Centrale pe bărbat, despre care existau date că oferă spre vânzare țigări provenite din contrabandă. Întrucât craioveanul se afla lângă un autoturism, poliţiştii i-au solicitat să deschidă portbagajul vehiculului, iar cu ocazia controlului au observat că atât în portbagaj, cât şi pe bancheta din interiorul autoturismului se aflau mai multe cartuşe de ţigări, de diferite mărci. Mai exact, au fost identificate 985 pachete de ţigări (19.700 țigarete) de diferite mărci, care nu aveau aplicat marcaj fiscal românesc, ci marcaj aparţinând statului ucrainean.

Ţigările au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării și predată reprezentanţilor Direcției Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.
Craioveanul de 40 de ani, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, a fost reţinut şi introdus în arestul Poliţiei doljene. El a fost ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în cazul său procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Alte 1.100 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Caracal

O captură similară au făcut şi polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova. Ei au depistat pe raza municipiului Caracal, din județul Olt, un craiovean de 26 de ani, care transporta în interiorul unui autoturism, în vederea comercializării, 1.100 pachete de țigări de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicat timbru de marcaj conform legislaţiei fiscale în vigoare. Ţigările au fost confiscate, maşina a fost indisponibilizată, iar tânărul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS