Craiova: Copiii cu rezultate bune la engleză, premiaţi la festivitatea CambridgeElevii cu rezultate excelente obținute la limba engleză, care au promovat examenele Cambridge în sesiunea 2017, în centrul de examinare din Școala Gimnazială „Traian” Craiova, au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, începând cu ora 16.00, fiind organizat de către echipa Școlii „Traian”, cu sprijinul partenerilor săi din mediul de afaceri. Organizatorii şi-au propus, astfel, recunoașterea eforturilor copiilor participanți la examenele administrate de British Council, precum și încurajarea studiului limbii engleze.

La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova, care au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international.

Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).

De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.

Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.


Elevii participanți la acest tip de examene se numără printre cei care acordă un interes deosebit studierii limbii engleze atât la școală, dar și acasă, unde continuă pregătirea suplimentară prin rezolvarea unor teste în formatul special al acestor examene, care se regăsesc pe site-ul oficial, www.cambridgeenglish.org, dar și în culegeri elaborate în acest sens.

Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.

Școala „Traian” are o experiență de cinci ani în organizarea acestor examene, fiind prima școală gimnazială din Craiova acreditată ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic. Și în anul 2018, coordonatorii acestor examene în școală, Raluca Nechita și Daniela Velicescu, profesoare de limba engleză, vor organiza următoarea sesiune pentru Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 21 februarie 2019

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea firmei SC BETON LOGISTIC SRL”

Local

» Focare de varicelă în şcoli din Olt
» Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

Dolj

» „Impresie“, acuzat de ultraj asupra unei agente de la Penitenciarul Pelendava
» Gropile de pe străzile Craiovei „se ţin scai“ de şoferi (GALERIE FOTO)
» Condamnat pentru mai multe infracţiuni rutiere, extrădat din Germania
» Scandal la Liceul „Trişcu“: Două fetiţe se ceartă, apoi intervin părinţii şi procurorii
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» 85 de cupluri, prezente astăzi la „Nunta de Aur“, în Târgu Jiu
» 1.400 de semnături pentru montarea unei bariere la trecerea de cale ferată de la fosta Avicola
» Angajări la fabrica de centuri de siguranţă de la Rovinari
» Primarul din Târgu Jiu cere mai multe investiţii în reţeaua de apă şi canal
» Se depun cererile pentru acordarea ajutorului de minimis la lână
» Doar 20% dintre concesionarii din Rânca au contracte de salubritate
» Angajații primăriei au donat cărți pentru minibibliotecile stradale din Rovinari

Sport

» Volei (m) / Victorie oportună pentru craioveni
» Daniel Mogoşanu caută soluţii în Bănie pentru Turneul de Elită
» Oltenii o „ajută“ pe FCSB să-şi mărească media de spectatori
» Vasile Florea: „Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă“
» Fotbal / Liga Europa, şaisprezecimi – retur

Sanatate

» Remedii pentru durerile de spate
» Beneficiile morcovului pentru sănătate

Educatie

» Încep înscrierile la clasa pregătitoare
» ISJ Dolj: Elevii vor susţine în luna martie simularea examenelor naţionale
» Consiliul Elevilor Dolj cere managerilor de şcoli să corecteze regulamentele interne

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top