22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Copiii cu rezultate bune la engleză, premiaţi la festivitatea Cambridge

Craiova: Copiii cu rezultate bune la engleză, premiaţi la festivitatea Cambridge

Elevii cu rezultate excelente obținute la limba engleză, care au promovat examenele Cambridge în sesiunea 2017, în centrul de examinare din Școala Gimnazială „Traian” Craiova, au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, începând cu ora 16.00, fiind organizat de către echipa Școlii „Traian”, cu sprijinul partenerilor săi din mediul de afaceri. Organizatorii şi-au propus, astfel, recunoașterea eforturilor copiilor participanți la examenele administrate de British Council, precum și încurajarea studiului limbii engleze.
La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova, care au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international.
Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).
De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.
Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.
Elevii participanți la acest tip de examene se numără printre cei care acordă un interes deosebit studierii limbii engleze atât la școală, dar și acasă, unde continuă pregătirea suplimentară prin rezolvarea unor teste în formatul special al acestor examene, care se regăsesc pe site-ul oficial, www.cambridgeenglish.org, dar și în culegeri elaborate în acest sens.
Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.
Școala „Traian” are o experiență de cinci ani în organizarea acestor examene, fiind prima școală gimnazială din Craiova acreditată ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic. Și în anul 2018, coordonatorii acestor examene în școală, Raluca Nechita și Daniela Velicescu, profesoare de limba engleză, vor organiza următoarea sesiune pentru Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS