Acasă Local Dolj Dolj: Bombă de aruncător, descoperită la Segarcea

Dolj: Bombă de aruncător, descoperită la Segarcea

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, astăzi, cu echipa pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei bombe de aruncător, trasă prin gura de foc, cu încărcătură şi focos. Bomba a fost găsită de o persoană care executa lucrări agricole pe un teren, în localitatea Segarcea. Misiunea de asanare a echipei pirotehnice s-a desfăşurat fără probleme, muniția găsită fiind depozitată în loc special amenajat în vederea distrugeri controlate ulterior într-un poligon.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj îi sfătuieşte pe cei care se confruntă cu situaţii în care descoperă muniţii neexplodate:
– nu le atingeţi;
– nu le loviţi sau mişcaţi;
– nu le introduceţi în foc;
– nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
– nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
– nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
– în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
– când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version