16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Bombă de aruncător, descoperită la Segarcea

Dolj: Bombă de aruncător, descoperită la Segarcea

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, astăzi, cu echipa pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei bombe de aruncător, trasă prin gura de foc, cu încărcătură şi focos. Bomba a fost găsită de o persoană care executa lucrări agricole pe un teren, în localitatea Segarcea. Misiunea de asanare a echipei pirotehnice s-a desfăşurat fără probleme, muniția găsită fiind depozitată în loc special amenajat în vederea distrugeri controlate ulterior într-un poligon.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj îi sfătuieşte pe cei care se confruntă cu situaţii în care descoperă muniţii neexplodate:
– nu le atingeţi;
– nu le loviţi sau mişcaţi;
– nu le introduceţi în foc;
– nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
– nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
– nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
– în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
– când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS