16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Şcoala de vară "Fii activ vara prin sport", la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Craiova: Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport”, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Craiova desfăşoară, în perioada 27 august 2017 – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale.
Liceele partenere ale Şcolii sunt: Liceul cu Profil Sportiv „Petrache Trișcu” (Craiova), Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” (Băilești), Colegiul Naţional Pedagogic „Ștefan Odobleja” (Severin), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (Târgu Jiu).
Școala de vară se desfăşoară pe parcursul a 16 zile. Elevii vor avea cursuri de vară în educație fizică, sport și kinetoterapie, vor participa la activități sportive în campus, vor fi implicaţi în organizarea unor evenimente de profil şi vor colabora chiar şi cu diverse organizaţii nonguvernamentale. Vor participa la ateliere de lucru pentru dezvoltarea personală (comunicare, adaptabilitate, încredere și stima de sine), dar şi la ateliere de antreprenoriat, auto-ocupare și leadership.
Pe lângă activitatea şcolară, cursanţii vor vizita organizaţii relevante în domeniu din Craiova, se vor familiariza cu cerințele potențialilor angajatori din domeniul educației fizice și sportului/kinetoterapiei și de a se conecta la exigențele actuale din domeniu (cluburi sportive, săli de dans, centre de recuperare).
Elevii sunt cazaţi în Campusul Universităţii din Craiova. Ei vor putea descoperi oferta educaţională a Universităţii, logistica şi facilităţile pe care le au la dispoziţie ca studenţi ai acestei instituţii, astfel încât, la final, să fie mai informaţi şi mai pregătiţi pentru etapa de acumulare și studiu intens asociată mediului universitar și care constituie doar primul pas în obținerea excelenței în profesie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS