22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCei 100 de voluntari internaționali au părăsit Craiova. Multiculturalitatea s-a făcut auzită în această vară în Bănie

Cei 100 de voluntari internaționali au părăsit Craiova. Multiculturalitatea s-a făcut auzită în această vară în Bănie

Proiectele AIESEC Craiova s-au încheiat vineri, 18 august, iar cei 100 de voluntari internaționali s-au întors în țările natale cu experiențe de neuitat.
Această vară a fost una activă pentru organizația de studenți craioveană deoarece a adus în oraș cel mai mare număr de voluntari internaționali de până acum. Tinerii care au ales Craiova au fost din țări precum: China, India, Egipt, Turcia, Taiwan, Tunisia,Hong Kong, Grecia. Aceștia au petrecut 6 săptămâni de neuitat unde au putut experimenta din cultura românească, și-au făcut prieteni dar cel mai important au putut să se cunoască pe sine mai bine.
Proiectele demarate de AIESEC Craiova în această vară au fost GROW- proiect destinat liceenilor dornici să se descopere pe sine, VET- adresat elevilor de la liceele cu profil tehnic, Discover Kindergarten și Discover Schools- proiecte destinate copiilor de la grădiniță, respectiv copiilor din ciclul primar. Participanții la proiecte au avut ocazia să învețe sau să-și dezvolte limba engleză, să devină responsabili, au învățat cum să lucreze în echipă într-un mediu energic și diferit față de cel de la școală.
“Oamenii din Craiova sunt foarte prietenoși și deschiși,orașul a fost primitor iar atmosfera mi-a plăcut foarte mult. Membri AIESEC au fost mereu alături de noi și ne-au oferit suportul necesar ori de câte ori am avut nevoie. Pentru mine, România va fi mereu o alegere bună atunci când voi vrea să plec în vacanță, vremea, mâncarea și spiritul orașelor fiind cu totul speciale.” mărturisește voluntarul internațional, Eldar Rasulov, din Azerbaijan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS