14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Legende din Regatul bufnițelor, la Biblioteca "Aman"

Craiova: Legende din Regatul bufnițelor, la Biblioteca „Aman”


Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat joi, începând cu ora 9.30, acțiunea de vizionare a filmului documentar Legende din Regatul bufnițelor.
Difuzarea filmului de animație despre peripețiile bufniței Soren, protagonistul hazliu al lungmetrajului, care, călăuzit de curaj și altruism, se lansează într-o aventură înțesată cu primejdii și surprize apărute la tot pasul, a avut rolul de a le trezi copiilor interesul pentru prietenie, idealism și determinare. La fel ca și în cazul întâlnirilor anterioare, difuzarea filmului a constituit un prilej de dezbatere și reflecție la care copiii vor fi invitați de bibliotecari.
“Biblioteca Aman dispune de o colecție consistentă de materiale audio-video. Filmele documentare, artistice sau de animație au aplicabilitate imediată pentru proiectele desfășurate la American Corner/Mediatecă. Educația prin intermediul filmului are marele merit de a provoca interes și o atenție sporită, cu atât mai mult cu cât publicul este format exclusiv din copii. Dacă în cadrul întâlnirilor anterioare s-au abordat teme dintre cele mai diverse, de la stilul de viață sănătos și până la istoria aviației românești, la ultima dintre întâlniri am făcut cu toții o pledoarie pentru prietenie și înțelegere. Copiii au fost realmente fascinați de aventurile bufniței Soren și au înțeles, credem noi, importanța fixării unui ideal și protejarea acestuia până la momentul final al transpunerii în realitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, și a avut ca scop conștientizarea copiilor cu privire la importanța prieteniei, altruismului și determinării ca principii sănătoase de viață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS