12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poliţia Locală a amendat zeci de şoferi care au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Craiova: Poliţia Locală a amendat zeci de şoferi care au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap


Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova a efectuat mai multe acțiuni  pentru a depista şi sancționa conducătorii auto care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap.
„S-au avut în vedere, în principal, spatiile publice de parcare de pe langa cladirile de utilitate publica, ce sunt adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru parcarea gratuita a mijloacelor de transport folosite de persoane cu handicap, dar și spatiile de parcare amenajate pe domeniul public, la cerere, în aproprierea domiciliului persoanelor cu handicap care au solicitat si au nevoie de astfel de locuri de parcare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Craiova
În urma acestor acțiuni, au fost verificate 45 de amplasamente situate pe raza municipiului Craiova, fiind aplicate un număr de 52 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 13.120 lei.
Potrivit prevederilor art. 100, alin. (1), litera f) din Legea specială nr. 448 / 2006 (**republicata**)(*actualizata*) privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap”.
De asemenea, în astfel de cazuri, polițistul local poate dispune si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, special amenajat și semnalizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS