12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocatari din blocurile 6, 7 şi 8 din Valea Roşie - spaima vecinilor

Locatari din blocurile 6, 7 şi 8 din Valea Roşie – spaima vecinilor

Mai mulţi locatari din blocurile 6,7 şi 8, acuzaţi că deranjează ordinea şi liniştea publică (Foto: Lucian Anghel)
Mai mulţi locatari din blocurile 6,7 şi 8, acuzaţi că deranjează ordinea şi liniştea publică (Foto: Lucian Anghel)

Blocurile 6, 7 şi 8 de pe strada 22 Decemebrie 1989, din cartierul Valea Roşie, sunt binecunoscute pentru problemele pe care le au. Foarte mulţi locatari sunt datornici, blocurile sunt foarte vechi şi degradate, iar mizeria domneşte în ele și în jurul lor. Problemele, însă, nu se opresc aici. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că, de doi ani încoace, persoanele care locuiesc în imobilele învecinate cu blocurile 6, 7 şi 8 sunt deranjate în mod constant de comportamentul mai multor locatari din cele trei blocuri. „Suntem locatari ai blocului 10 vechi şi 12 vechi de pe strada 22 Decembrie 1989, nr. 8, şi locuim în acest imobil de peste 30 de ani. Suntem vecini cu «renumitele» blocuri 6, 7 şi 8. Până acum doi sau trei ani am «convieţuit» relativ bine cu locatarii acestor blocuri, dar situaţia s-a schimbat total din momentul în care de la parterul blocului 6 s-au mutat cabinetele de medici de familie în alte locaţii şi în locul acestora, precum şi în alte camere din blocul respectiv, primăria a instalat numeroase persoane extrem de dubioase, care cu timpul au devenit de nesuportat. Scandaluri repetate cu mascaţi şi poliţie, nunţi cu tot tacâmul (manele la maximum şi alai cu corturi), gălăgie imposibilă şi muzică zi şi noapte, maşini zgâriate şi parcări ocupate de maşini cu numere străine şi volan pe dreapta, femei cu copii cu un limbaj înfiorător, pe tonalități cât mai înalte“, a declarat cititorul GdS. Administratorul blocului confirmă că există probleme. „Ştiu despre această situaţie. Am auzit că este foarte mare gălăgie şi am văzut că se face multă mizerie. A venit poliţia de multe ori aici“, a spus Elena Popescu, administratorul blocurilor 7 şi 8.

Poliţia cunoaşte situaţia din cele trei blocuri

În jurul blocurilor respective se strâng mereu gunoaie: ambalaje, coji de seminţe, sticle. Ghena din apropierea celor trei blocuri degajă un miros insuportabil. Peisajul general este respingător. Blocurile sunt dărăpânate, interioarele sunt murdare. Doar dimineaţa este curăţenie în faţa blocurilor, imediat după ce femeia de serviciu trece pe acolo. „Este mizerie de nedescris peste tot în jur, făcută de ei. Aruncă gunoi pe geam. Ne este teamă să le atragem atenţia. Nu avem curaj să deschidem un geam, să ieşim afară, să parcăm maşinile în jurul blocului în care locuim. Locatarii blocurilor 10 şi 12, precum şi ai blocurilor din apropiere suntem locatari liniştiţi, mulţi pensionari şi salariaţi, care suntem, pur şi simplu, daţi peste cap şi total bulversaţi de această situaţie pe care onorata primărie ne-a făcut-o «cadou». Suntem, practic, în arest la domiciliu“, a mai spus cititorul GdS.
Poliţia Locală a dat câteva amenzi în zona respectivă. „În timpul efectuării serviciului de patrulare de către agenţii din cadrul Serviciului Ordine şi Liniște Publică «Valea Roşie», acestora le-a fost adus la cunoştinţă, de către locuitori ai cartierului Valea Roşie, faptul că în zona blocurilor 6, 7 şi 8 de pe strada 22 Decembrie 1989 se consumă băuturi alcoolice pe domeniul public şi nu se respectă prevederile legale privind deşeurile. Urmare a aspectelor semnalate, poliţiştii locali au aplicat, în ultimul an, opt sancţiuni contravenţionale, în cuatum total de 1.650 de lei. Cinci dintre acestea au fost date pentru aruncarea pe domeniul public a ambalajelor, deşeurilor şi a gunoaielor de orice fel. Celelalte trei sancţiuni au fost date pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale.
Chiar şi unii dintre oamenii care locuiesc în cele trei blocuri au nemulţumiri legate de această situaţie. „E foarte multă gălăgie şi mizerie aici. Vorbesc foarte tare în faţa blocurilor, până pe la miezul nopții. Mă deranjează acest lucru şi am chemat de câteva ori poliţia, eu stau chiar la parter şi fac gălăgie chiar la geamul meu“, a declarat Costinel Bercea, locatar în unul din cele trei blocuri.
Reprezentanţii Secţiei 3 de Poliţie Craiova au confirmat faptul că în zona respectivă sunt probleme legate de ordinea şi liniştea publică. „De la 1 ianuarie până în prezent, la nivelul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost înregistrate 15 sesizări de la locatari din zona blocurilor 6, 7, 8 din cartierul craiovean Valea Roşie, toate sesizările privind tulburarea ordinii şi liniştii publice şi divergenţe în familie. Ca urmare a sesizărilor respective, polițiștii secției au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei“, au declarat aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS