22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Strada A.I. Cuza va fi modernizată în această vară

Craiova: Strada A.I. Cuza va fi modernizată în această vară

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că primăria are în plan modernizarea străzii A. I. Cuza, în această vară. „Se fac toate documentele pentru a începe reabilitarea străzii A.I. Cuza, de la statuia lui Carol I, până la Judecătorie. Strada va intra într-un proces de modernizare. Se va schimba covorul asfaltic, se va schimba pavimentul de pe trotuare şi stâlpii de iluminat. Se vor face câteva parcări şi câteva treceri de pietoni inteligente, aşa cum am văzut în alte oraşe. În momentul în care cineva va pune piciorul pe trecerea de pietoni noaptea, aceasta se va aprinde prin diverse surse luminoase, astfel încât trecerea să se lumineze”, a susţinut Mihail Genoiu.

Primarul este de părere că lucrările ar trebui să se desfăşoare în timpul vacanţei şcolare, pentru evitarea traficului intens din zonă. „Ne dorim ca acest proiect să înceapă în perioada vacanţei, pentru că circulaţia este redusă. Mi s-ar părea corect să se închidă toată circulaţia în zona centrală, pentru că traficul o să fie redus, mai ales că se vor încheia şi probele de bacalaureat, iar strada va fi din ce în ce mai puţin circulată.”, a adăugat acesta.
Mihail Genoiu a mai declarat că este mulţumit de reabilitarea străzii Henry Ford, prima din acest an care a fost reparată. Printr-un acord-cadru pentru investiţia scoasă la licitaţie, vor începe reparaţii şi pe alte pe 87 de străzi din Craiova.

Teodora Argint, studentă la Jurnalism, anul I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS