16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova, pe harta europeană a operei

Craiova, pe harta europeană a operei

Opera Română Craiova sărbătorește și în acest an Zilele Europene ale Operei, alăturându-se celor peste 70 de instituţii şi companii de profil din 18 ţări de pe continent.

Sărbătorite în anul 2017 în perioada 5-14 mai, Zilele Europene ale Operei vor fi celebrate în România doar la Opera Română Craiova, aceasta fiind singura instituție de profil din țară care și-a anunțat participarea la eveniment. Ediția de anul acesta, intitulată „Opera Panorama” (http://www.operadays.eu/), este o sărbătoare a diversității operei, o invitație de a descoperi ce are unic fiecare companie de operă și cum este reflectată pe scenă această unicitate.
Opera Română Craiova (www.operacraiova.ro) a programat trei spectacole speciale în cadrul acestui eveniment: „Boema” de Giacomo Puccini (7 mai 2017, ora 19.00, Cercul Militar Craiova), „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi (9 mai, ora 17.00, Muzeul de Artă) și Concert de muzică de cameră (13 mai, ora 18.00, Cercul Militar Craiova). Rezervările pot fi făcute la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0351.442.471.
Toate cele trei spectacole se doresc a fi un vibrant omagiu adus artiștilor, sensibilității și dăruirii lor. Un plus de încărcătură emoțională va aduce „Stabat Mater”, spectacol închinat memoriei lui Iulian Bozgan, fostul şef al Orchestrei Operei, un muzician dedicat, plecat mult prea devreme într-o altă lume.
Considerând că o celebrare a muzicii este o sărbătoare a artiștilor, dar și a iubitorilor ei, Opera Română Craiova își dorește o apropiere de oameni, de comunitate. Astfel, pe 10 mai, de la ora 11.00, la sediul din strada Mihai Viteazul nr. 7, va avea loc o repetiție de balet cu public. Accesul este liber în limita celor 30 de locuri disponibile, rezervările putând fi făcute la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0351.405.495. Pe lângă anunțul că ne va surprinde la cumpărături sau în pauzele spectacolelor, Opera din Craiova îi invită pe bloggeri (https://craiova.blogalinitiative.ro/) să participe la sărbătoare răspunzând la întrebarea: De ce mergem la operă?
În plus, pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/operacraiova/), va fi distribuit programul Opera Platform (http://www.theoperaplatform.eu/), care va transmite în direct sau înregistrat spectacole de operă de pe importante scene lirice, în cadrul programului special dedicat evenimentului European Opera Days Opera Panorama Festival.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS