16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un proiectil neexplodat şi 27 de grenade, descoperite pe câmp şi în subsolul unei clădiri

Dolj: Un proiectil neexplodat şi 27 de grenade, descoperite pe câmp şi în subsolul unei clădiri


Un proiectil exploziv, 27 de grenade şi un focos de cap pentru proiectil exploziv au fost descoperite în ultimele 24 de ore pe terenuri agricole din apropierea Craiovei şi în subsolul unei clădiri. În locul unde au fost găsite dispozitivele explozive şi muniţiile respective, s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentul 1 Pompieri Craiova.

Astfel, potrivit unui comunicat al ISU Dolj, în localitatea Șimnicu de Jos, într-o încăpere de la subsolul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricola Șimnic, o persoană a găsit nu mai puţin de 27 greande de mână defensive, de exercițiu.
În schimb, pe centura de Nord a Municipiului Craiova, s-a descoperit un proiectil exploziv, calibrul 76 mm, de către de către o personă care efectua lucrări agricole.
Tot în Craiova, dar pe strada George Breazu, o persoană care efectua lucrări agricole a găsit un focos de cap pentru proiectil exploziv.
Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a ridicat, transportat şi depozitat toate dispozitivele găsite.

Pentru a şti cum să acţionaţi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:

-nu le atingeţi;
-nu le loviţi sau mişcaţi;
-nu le introduceţi în foc;
-nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
-nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
-nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
-în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
-când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS