Acasă Local Dolj Craiova: O comisie de disciplină va cerceta deficienţele din Secţia de Hematologie...

Craiova: O comisie de disciplină va cerceta deficienţele din Secţia de Hematologie de la „Filantropia”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a constatat ieri că în cazul incidentului de la Spitalul „Filantropia“ nu au fost respectate o serie de proceduri şi a dat amenzi în cuantum de 29.000 de lei ( 25.000 de lei - Spitalul „Filantropia", câte 1.000 de lei - medicul de gardă şi cele cele trei asistente implicate în procesul transuzional)

Conducerea Spitalului Filantropia din Craiova a anunţat, astăzi, într-un comunicat de presă, că la nivelul Clinicii de Hematologie au fost constatate deficienţe în completarea documentelor medicale prin nerespectarea protocoalelor şi procedurilor interne. Verificările din teren şi a înscrisurilor în urma evenimentului din 24 februarie, când în Clinica de Hematologie au fost transfuzaţi 12 pacienţi, din care 6 au dezvoltat reacţii adverse, doi dintre aceştia decedând, au demonstrat că personalul medical din cadrul secţiei  nu a respectat hotărârile Comisiei de Hemovigilenţă, cât şi procedurile de operare în formularele specifice administrării de sânge şi derivate sanguine, încălcând dispoziţiile Ordinului  cu referire la atribuţiile asistenţilor medicali privind transfuzia sanguină.
Faţă de deficienţele de organizare constatate în cadrul Secţiei de Hematologie, a fost constituită o comisie de disciplină care va cerceta abaterile disciplinare sesizate în cadrul anchetei interne.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version