16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Preşcolarii de la Grădinița “Elena Farago”, instruiţi de poliţişti

Craiova: Preşcolarii de la Grădinița “Elena Farago”, instruiţi de poliţişti

În cadrul unui parteneriat educațional intitulat “Prietenul meu, Polițistul” încheiat între Secția 3 Poliție și Grădinița “Elena Farago”, polițiștii de proximitate au participat, ieri, la o întâlnire cu preșcolarii și cadrele didactice, având ca temă “Siguranța înseamnă viitor”.
Polițiștii au stat de vorbă cu preșcolarii având drept scop conştientizarea şi implicarea acestora în crearea şi asigurarea unui climat de siguranţă şi confort psihic în cadrul grădiniţei, în vederea desfăşurării în condiţii optime a programului instructiv-educativ.
Peste 170 de copii au ascultat sfaturile polițiștilor și au fost receptivi la ce le-au transmis ”oamenii în uniformă”, toți fiind de acord că pe viitor vor fi partenerii noștri în misiunea de a le asigura siguranța, atât la grădiniță cât și în drumul spre casă.
Printre temele abordate de polițiști au fost și prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură care pot fi exercitate asupra preşcolarilor; conştientizarea existenţei problemei violenţei în acest mediu de către preşcolari, părinţi sau cadre didactice; încurajarea şi deprinderea unor comportamente şi atitudini adaptive de către preşcolari şi părinţi.
Cu această ocazie s-a urmărit consolidarea parteneriatului poliţie-grădiniţă în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS