29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 1900 de vehicule verificate de RAR în 2016. Aproape 14% dintre ele prezentau pericol iminent de accident

Dolj: 1900 de vehicule verificate de RAR în 2016. Aproape 14% dintre ele prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român (RAR) a anunţat că, la nivelul judeţului Dolj au fost verificate tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1900 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 13,95% dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

La nivel naţional, aproape 5 procente dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente.
Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.
Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.
Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.
Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS