10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 500 de voluntari au plantat peste 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște

Dolj: 500 de voluntari au plantat peste 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște


Peste 500 de voluntari au plantat astăzi peste 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei „Plantăm fapte bune în România”. Cei 12.500 de puieți sădiți la Grecești vor reduce riscul de alunecări în zonă. Pe de altă parte, cei 2.773 de puieți plantați la Rojiște vor crea, în timp, parazăpezi naturale, adevărate perdele de protecție.

„Vor fi locuri ce vor prinde viață. Și nu va fi doar o șansă pentru natură, ci și una pentru noi înșine de a învăța din greșelile trecutului, de a ocroti bunurile prezentului și de a construi corect viitorul!”, declarat Marlena Melinescu, coordonator judeţean Dolj.

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

La nivel naţional aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/ pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Peniteciarelor. Asociația CREȘTINI a fost organizatorul inițiativei în județul Dolj. Partenerii locali au fost: Direcția Silvică Dolj, Primăria Greceşti, Primăria Rojişte, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, Asociația San-Eco-Med şiȘcoala Postliceală Ecologică “Sfântul Vasile” Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS