16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Evenimentul "Presă românească din comunitățile istorice aflate în jurul granițelor României", găzduit de Biblioteca "Aman"

Craiova: Evenimentul „Presă românească din comunitățile istorice aflate în jurul granițelor României”, găzduit de Biblioteca „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vă invită miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 11:00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, la evenimentul „Presă românească din comunitățile istorice aflate în jurul granițelor României”.

În cadrul evenimentului vor avea loc: festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului „Tinere talente” cu tema „Românii din comunitățile istorice”, prezentarea lucrărilor premiate, discuţie pe tema rolului tinerilor jurnalişti în dezvoltarea presei de limba română în Republica Moldova şi Serbia.

La eveniment participă jurnalişti, formatori de opinie, cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanţi ai mediului studenţesc, autorităţi locale şi factori decizionali din Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

Portalul jurnalromanesc.ro, dedicat românilor de pretutindeni, a fost realizat în anul 2013, pe baza unui proiect finanţat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar premiile puse la dispoziţia celor trei jurnalişti câştigători au fost asigurate printr-un proiect finanţat de aceeaşi autoritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS