27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecarea contestațiilor formulate de ”Gigioc” și alți șase inculpați, amânată pentru mâine

Judecarea contestațiilor formulate de ”Gigioc” și alți șase inculpați, amânată pentru mâine


Curtea de Apel Craiova a hotărât în urmă cu puțin timp să amâne pentru marți, 22 noiembrie, judecarea contestațiilor formulate de cei șapte inculpați arestați preventiv în noaptea de joi spre vineri pentru comiterea unor infracțiuni cu violență.

Este vorba de Vadik Gigi Zavera, zis ”Gigioc”, Ioneluș Cimpoeru, Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre și Cristian Vlăescu. Pentru al optulea inculpat, Viorel Tudor, care nu a fost găsit de oamenii legii, procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Tribunalul Dolj a amânat pronunţarea în cazul acestuia până pe data de 29 noiembrie. Astfel, cei șapte inculpați s-au întors în arestul IPJ Dolj, urmând ca mâine să fie aduși din nou la Curtea de Apel Craiova, instanța care urmează să stabilească printr-o hotărâre definitivă dacă inculpații vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

În fața judecătorilor, procurorii au explicat că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului“. Mai exact, inculpații sunt acuzați că, în noaptea de 4 spre 5 noiembrie, fiind înarmați cu săbii și cuțite, s-au încăierat într-un bar de pe strada A.I.Cuza din municipiul Craiova, Cristian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera fiind răniți.

În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Dolj fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, complicitate la tentativă de omor, constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS