12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferință Științifică Internațională “Stat și Societate în Europa”, la Biblioteca "Aman"

Craiova: Conferință Științifică Internațională “Stat și Societate în Europa”, la Biblioteca „Aman”

Cea de-a noua Conferință Internațională “Stat și Societate în Europa” va debuta miercuri, 26 octombrie. Lucrările conferinței se vor desfășura, timp de cinci zile, 26 octombrie – 1 noiembrie, în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, precum și la Centrul de Restaurare al Facultății de Teologie din Craiova.

Conferința va fi structurată în șapte secțiuni științifice, iar oaspeții și invitații speciali, profesori și cercetători din țară și de peste hotare, își vor susține prelegerile în două secțiuni distincte. De asemenea, în două dintre zilele manifestării, vor fi organizate lansări de carte. Astfel, se vor lansa volumele Carol I al României. Un monarh devotat, autor Sorin Liviu Damean, Ultimele 67 de zile din domnia Regelui Carol I al României. Telegrame, autor Sorin Cristescu și Turcia de la Atatürk la Erdogan, autor Ionuț Cojocaru.

„La bibliotecă se continuă tradiția organizării unei conferințe științifice internaționale la sfârșitul lunii octombrie. Ajunsă la cea de-a noua ediție, Conferința Științifică Internațională Stat și Societate în Europa reprezintă cea mai importantă manifestare științifică organizată în Craiova. Longevitatea sa precum și participarea unora dintre cei mai avizați specialiști și cercetători la lucrările din cadrul secțiunilor, sunt elemente care recomandă Conferința Științifică Internațională Stat și Societate în Europa tuturor celor interesați de promovarea și încurajarea cercetării științifice și nu numai. Suntem convinși că și în acest an dezbaterile, prezentările și intervențiile se vor derula la cel mai ridicat nivel științific. Dacă pentru ediția precedentă am făcut o inovație, alegând să diversificăm și îmbogățim oferta de preocupări și cercetări în câmpul științific, pentru ediția din acest an am organizat secțiuni pentru istorie și relații internaționale, studii culturale și europene, respectiv diplomație și științe sociale. De asemenea, am inclus o secțiune specială, consacrată Artei Iconografice în contemporaneitate, la care vor lua parte specialiști și cercetători din diverse părți ale țării.

Peste 100 de participanți s-au înscris cu lucrări și prezentări la ediția din acest an. Între aceștia se regăsesc profesori și cercetători din S.U.A, Rusia, Canada, Cehia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Italia și Grecia, pentru a aminti doar câteva dintre zonele din care provin oaspeții noștri. Conferința se va desfășura în sistem bilingv, limbile engleză-română. Dată fiind dinamica și evoluțiile internaționale legate de zona extinsă a Mării Negre, miercuri și joi, 26 și 27 octombrie, organizăm o secțiune cu titlul “Securing a Safe Transition to a New World Order in the
Wider Black Sea Region”, cu prezentări și dezbateri în limba engleză, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Cea de-a noua Conferință Internațională Stat și Societatea în Europa este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Fundația „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea Științe Sociale.

„Conferinţa internaţională Stat şi societate în Europa a ajuns la cea de a noua ediţie ca urmare a unui parteneriat de tradiţie dintre Universitatea din Craiova, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” – filiala Craiova a Academiei Române. Ca în fiecare an, o asemenea manifestare ştiinţifică reuneşte reputaţi specialişti din mediul universitar şi academic din ţară şi străinătate, constituind un bun prilej de dialog, colaborare şi diseminare a rezultatelor cercetării, precum şi un factor de vizibilitate la nivel internaţional. Prin organizarea acestei Conferinţe se urmăreşte, totodată, promovarea interdisciplinarităţii la nivelul cercetării ştiinţifice”, a declarat Sorin Liviu Damean, Decanul Facultății de Științe Sociale.

Alături de Biblioteca Aman și Facultatea de Științe Sociale, în organizarea conferinței s-au implicat și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, Academia Oamenilor de Știință din România, Secția de Științe Arheologice și Istorice și Academia Română, Institutul de Științe Socio-Umane „C.S. Nicolaescu Plopșor” – Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS