5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, în conflict de interese

Fostul șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Brandt Marius Nicolae, fost șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, este în conflict de interese.
În perioada deținerii funcției de șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, SC Centrul De Service Aparatura Medicală Oltenia SRL (societate comercială la care persoana evaluata deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a încheiat un contract de colaborare cu instituția în cadrul căreia pesoana evaluată își desfășura activitatea. Astfel, s-au conturat indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.
Potrivit art. 301, alin.(1) din Codul Penal al României,  fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sau, pentru o ruda ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natura, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică’.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încalcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publica (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului’.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS