21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Melineşti, resfinţită

Dolj: Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Melineşti, resfinţită

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Melineşti, judeţul Dolj. Întâistătătorul Bisericii din Oltenia a săvârşit aici Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentele liturgice, la care au participat numeroşi credincioşi, în frunte cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, au încununat astfel eforturile făcute în ultimii trei ani pentru restaurarea picturii interioare şi realizarea unor reparaţii exterioare.
După cum a reieşit din Actul de sfinţire, căruia i-a dat citire părintele protoiereu Ion Nicolae de la Protoieria Craiova Nord, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Melineşti a fost ridicată între anii 1927 – 1937, prin stăruinţa preoţilor Pavel Călugărescu şi Nicolae Rădulescu. Pictura a fost finalizată în 1945 şi în acelaşi an, la 16 septembrie, a fost săvârşită slujba de târnosire de către episcopul Athanasie Dincă. În anul 2006 pictura bisericii a fost deteriorată în urma unui incendiu, iar în perioada 2013 – 2016 s-au efectuat lucrări de restaurare a acesteia, precum şi lucrări de consolidare şi reparaţii la exterior, prin grija preotului paroh Dumitru Posa, cu sprijinul enoriaşilor şi a Consiliului Local al Primăriei Melineşti.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a reiterat rolul şi importanţa Bisericii în viaţa creştinilor şi a detaliat învăţăturile reieşite din textul evanghelic duminical.
Pentru implicarea deosebită în sfânta lucrare de restaurare şi împodobire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Melineşti, mai mulți credincioși, alături de preotul paroh Dumitru Posa, au primit Gramate chiriarhale de apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS