8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA treia reuniune a „Clubului Dramaturgilor și SpectActorilor Craioveni”, la Teatrul Naţional

A treia reuniune a „Clubului Dramaturgilor și SpectActorilor Craioveni”, la Teatrul Naţional

Cea de-a treia reuniune a „Clubului Dramaturgilor și SpectActorilor Craioveni” (CDSC) va avea loc joi, 20 octombrie, de la ora 18.00, la sala „Ia te uită!” a Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Invitatul acestei ediții este dramaturgul și prozatorul Cornel Mihai Ungureanu, care are la rândul său doi invitați cu care a colaborat la scrierea pieselor prezentate. Astfel, „Apartamentul 12. Lângă paradis” este scrisă în colaborare cu prozatorul român stabilit în Canada, Florin Oncescu, iar piesa scurtă „Rău de înălțime” în parteneriat cu Marius Neacșu.

Cele două piese vor fi lecturate de actorii Monica Ardeleanu și Ștefan Cepoi.
Clubul Dramaturgilor Craioveni își propune să evidențieze textul dramatic care se scrie în Craiova și să ofere iubitorilor de teatru noi propuneri pentru scena de teatru craioveană, precum și să dezvolte dialogul dintre creatori și spectatori în spiritul a ceea ce Peter Brook remarcase cândva: „Între actori și spectatori nu existăm decît o diferență de situație și nici o opoziție fundamentală.”

Primii doi invitați ai Clublui au fost dramaturgii Gheorghe Truță și Toma Grigorie. Moderator și inițiator al „CDSC” este Nicolae Coande. Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS