14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO educatoare din Cetate, acuzată că ar fi lovit o fetiţă

O educatoare din Cetate, acuzată că ar fi lovit o fetiţă

O educatoare din comuna doljeană Cetate este acuzată că a lovit peste faţă o fetiţă de patru ani, producându-i leziuni. Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj desfăşoară o anchetă.

Fetiţa este din satul Fântâna Banului, comuna Cetate. La sfârşitul săptămânii trecute, tatăl copilei a anunţat poliţia, acuzând că micuţa ar fi fost bătută de educatoare, în timpul orelor. Tatăl copilei a observat, când aceasta a ajuns acasă, că era vânătă pe faţă. Cele menţionate de tată sunt susţinute şi de o mătuşă a copilei. „De când a început grădiniţa, nepoţica mea se plânge că doamna educatoare se comportă foarte urât cu ea şi o loveşte de câte ori are ocazia. Am încercat să vorbim cu dânsa în repetate rânduri, am rugat-o să nu o mai lovească, însă aceasta ne-a ignorat total, ba chiar ne-a vorbit sfidător şi urât. Iar săptămâna trecută, când fratele meu a mers să-şi ia fetiţa de la grădiniţă, a găsit-o plină de sânge pe faţă. Doamna educatoare o bătuse foarte rău, a lovit-o cu palmele peste faţă şi urechi până a început să-i curgă sânge din ureche. Am întrebat fetiţa ce a păţit şi a zis că doamna a lovit-o rău pentru că nu a ştiut să deseneze. Fetiţa este traumatizată, nu mai vrea să meargă la grădiniţă. Vă rog să ne ajutaţi să se facă dreptate, nu vrem nimic decât ca doamna educatoare să fie demisă, astfel încât să nu se mai repete incidentul şi cu alţi copii“, declară pe o reţea de socializare şi Simona Chiţu, mătuşa fetiţei.

„În funcţie de rezultatul anchetei, se vor lua măsurile legale“

Tatăl fetei a dus-o pe copilă la medicul de familie, apoi a sesizat poliţia despre cele întâmplate. Poliţiştii doljeni fac acum verificări în acest caz. „A fost depusă o sesizare cu privire la faptul că fetiţa de patru ani a fost lovită de educatoarea de la grădiniţă şi se fac verificări pentru a se stabili dacă cele sesizate corespund realităţii. În funcţie de rezultatul anchetei, se vor lua măsurile legale în consecinţă. Au avut loc deja mai multe audieri, atât la unitatea de învăţământ, cât şi la domiciliul fetiţei. Părinţii fetiţei nu au depus certificat medico-legal“, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

„Am solicitat părinţilor să se prezinte la grădiniţă pentru a fi intervievaţi“

Şi reprezentanţii ISJ Dolj desfăşoară o anchetă. Astăzi, s-a constituit o comisie pentru a verifica dacă acuzaţiile sunt adevărate sau nu. „După ce comisia îşi va încheia activitatea, dacă se impune, se vor lua măsuri. Doamna educatoare neagă acuzaţiile aduse, iar la ISJ nu au existat niciodată sesizări la adresa acestui dascăl, care se află în învăţământ de 13 ani“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. În cursul zilei de astăzi, toţi părinţii preşcolarilor din clasa respectivei educatoare au fost chemaţi la unitatea de învăţământ pentru a fi intervievaţi. „Este de şapte ani educatoare în această grădiniţă. Nu pot să mă pronunţ cu privire la cele sesizate pentru că nu am avut niciodată reclamaţii la adresa acestei educatoare. Vineri am primit plângere din partea părintelui, după care am cerut educatoarei notă de relaţie, mai precis să povestească tot ce s-a întâmplat la cursuri în acea zi. Din cele povestite de dumneaei reiese că activitatea a decurs normal. Am întrunit însă, aşa cum este firesc, comisia de disciplină, am solicitat părinţilor să se prezinte astăzi (luni – n.r.) la grădiniţă pentru a fi intervievaţi. După ce se va termina audierea, voi întocmi un raport şi voi lua măsurile care se impun. Sunt contrariată însă de cele sesizate în reclamaţia părintelui“, a spus Ionela Claudia Ilie, director la Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi“ Cetate, în subordinea căreia se află grădinița din localitate.
Şi reprezentanţii DGASPC Dolj au trimis astăzi la grădiniţa din Cetate o echipă multidisciplinară, pentru a vedea dacă se confirmă sau nu cele sesizate de tatăl micuței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS