15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reţea specializată în furturi auto, destructurată

Craiova: Reţea specializată în furturi auto, destructurată

O echipă formată din poliţişti de la  I.P.J. Dolj,  I.P.J. Hunedoara şi angajaţi din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj și Secției 4 Poliție Craiova au prins în flagrant doi tineri, în vârstă de 17 respectiv 19 ani, din Călan, județul Hunedoara, imediat după ce sustrăseseră sâmbătă dimineaţă o autoutilitară și încercau să părăsească municipiul Craiova.

Prin extinderea cercetărilor oamenii legii au stabilit faptul că, în data de 30 septembrie 2016, Claudiu P., de 19 ani și B. C., de 17 ani, ambii din Călan, au fost transportaţi din oraşul Caransebeş în municipiul Craiova de către J. Enok, de 34 de ani, din Carasebeș, cu scopul de a sustrage o autoutilitară, asigurându-le instruirea şi logistica necesare comiterii faptei, după care a părăsit municipiul Craiova.

Cei doi tineri au identificat o autoutilitară și după ce au pătruns în autovehicul, prin spargerea geamului lateral, au instalat un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia au pornit autoutilitara, iar imediat după comiterea faptei tinerii s-au deplasat pe mai multe străzi din Craiova fiind identificați și blocaţi în trafic de polițiștii doljeni.

În urma activităţilor de cooperare dintre I.P.J. Dolj, I.P.J Hunedoara şi I.P.J Caraş-Severin, J. Enok a fost depistat în Oraşul Oţelul Roşu, fiind condus la sediul I.P.J Dolj, pentru continuarea cercetărilor.
Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de cei trei suspecți sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere și complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Cei trei membri ai grupului au fost reținuți pentru 24 ore, iar în data de 2 octombrie 2016, au fost prezentaţi magistraților Tribunalului Dolj care au dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 zile, fiind introduşi în arestul I.P.J. Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS