16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Preşedintele CJ Dolj şi prefectul, prezenţi la Ziua Pompierilor

Craiova: Preşedintele CJ Dolj şi prefectul, prezenţi la Ziua Pompierilor


Autorităţile doljene au fost prezente astăzi, la Craiova, la manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor. Astfel, în prezenţa președintelui Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa au fost prezentate și echipamente achiziționate în vederea dotării Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“, în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 17 milioane de euro.

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat un mesaj de felicitare cadrelor și conducerii ISU „Oltenia“, evidențiind faptul că meritele și calitățile dovedite în activitate au fost recunoscute, în acest an, prin înmânarea Drapelului de Luptă al unității.
La festivitatea organizată la Palatul Administrativ, alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au mai participat prefectul județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, viceprimarul municipiului Craiova Adrian Cosman, vicepreședinții Consiliului Județean, Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile, inspectorul șef al ISU „Oltenia“, colonelul Constantin Florea, precum și alți reprezentanți din conducerea instituțiilor locale.

Astazi s-au împlinit 168 de ani de la  istorica bătălie de la 13 septembrie 1848 când,  pompierii militari bucureşteni sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au dat dovadă de spirit de sacrificiu şi de un legendar eroism,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS