9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSimpozionul Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni - SINGRO 2016, la Craiova

Simpozionul Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni – SINGRO 2016, la Craiova

Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) invită membrii AGIR, reprezentanții administrației publice, ai altor domenii de activitate, precum și alte  persoane  interesate,  să participe joi,  8 septembrie 2016, ora 10.00,  în Aula „Alexandru Buia”  a Facultăţii de Agronomie, din str. Libertății nr.19, la deschiderea festivă  a lucrărilor Simpozionului Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni – SINGRO 2016,  ediția a XII-a cu tema Soluții pentru un oraș inteligent, organizat sub sloganul  Inginerii români de pretutindeni  caută soluții în comun!.

SINGRO 2016 este organizat în colaborare cu Universitatea din Craiova, marcând și seria de evenimente dedicate sărbătoririi a 65 de ani de învăţământ superior electrotehnic la Craiova.

Obiectivul simpozionului îl constituie înţelegerea conceptului de ORAȘ INTELIGENT atât de către cei care îl promovează, dar și de cei cărora le este destinat,  și conturarea unor idei utile dezvoltării acestuia, în virtutea axiomei Nu exista Oraș Inteligent fără cetățeni inteligenți. Dezbaterile își propun să  demonstreze că inginerii reprezintă o componentă  activă a societății, care oferă soluții pentru îmbunătățirea calității vieții.

SINGRO 2016 reunește  inginerii români de pretutindeni, prin lucrări științifice și mesaje online, demonstrând că distanțele geografice nu constituie o barieră.
Participă ingineri din România, Republica Moldova, Franța, Elveția, Bulgaria ş.a. Vor transmite mesaje online ingineri  români, absolvenți ai Facultății de Electrotehnică din Craiova, stabiliți în SUA, Canada, Germania, Australia.
Mai multe informații pot fi  găsite la adresa  http://www.agir.ro/stiri/singro-2016-simpozionul-stiintific-al-inginerilor-romani-de-pretutindeni_471.html

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS