3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Agent economic amendat cu 20.000 de lei pentru vânzare ilegală de vin

Craiova: Agent economic amendat cu 20.000 de lei pentru vânzare ilegală de vin

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul secțiilor de poliție urbane din cadrul Poliției municipiului Craiova, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj, Direcţiei pentru Agricultură Dolj, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj au organizat şi executat, ieri, o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea activităţilor ilegale ce se comit în domeniul comercializării legumelor şi fructelor şi în domeniul comercializării produselor accizabile.
Acțiunea s-a desfășurat în două complexe comerciale din Municipiul Craiova, astfel că, în cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate verificări și controale la 48 persoane juridice.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale de peste 115.000 lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea a 3.317 kg legume-fructe, 400 litri vin, 1.500 ouă şi produse alimentare, valoarea totală a mărfurilor confiscate depășind 5.500 lei.
În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Craiova s-a constatat că se ofereau spre vânzare 400 litri vin pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea întregii cantități de de vin pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS