7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de peste 340.000 de lei pentru călătorii RAT fără bilete, în primele şase luni ale anului

Craiova: Amenzi de peste 340.000 de lei pentru călătorii RAT fără bilete, în primele şase luni ale anului

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2016, echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova și funcționari cu atribuții de control legitimații de călătorie din cadrul RAT Craiova, au efectuat acțiuni în mijloacele de transport în comun pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale.
Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost legitimate un număr de 6.247 de persoane, fiind aplicate 4.031 amenzi persoanelor care au călătorit fără titlu de călătorie/legitimaţii de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri ale Consiliului Local Craiova. Amenzi au totalizat suma de 346.930 lei. La un calcul simplu, rezultă că în fiecare lună a anului au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 58.000 de lei, doar în cazul persoanelor care nu deţineau bilet sau alte documente de călătorie.
De asemenea, au fost aplicate 194 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 32.380 lei, pentru persoanele care au încălcat normele de convieţuire socială, a ordinii şi liniștii publice.
Sancțiunile contravenționale au fost aplicate persoanelor depistate fără legitimație valabilă în mijloacele de transport RAT Craiova, care la controlul efectuat de funcționarii RAT, au refuzat să achite valoarea suprataxei, așa cum a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010 privind aprobarea instituirii suprataxei, în cuantum de 30 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS