13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minor bănuit de comiterea unei tâlhării, în spatele gratiilor

Craiova: Minor bănuit de comiterea unei tâlhării, în spatele gratiilor

Polițiștii Secției 2 Craiova au exploatat mai multe informații obținute în cauza privind tâlhăria comisă, la data de 13 mai a.c., în municipiul Craiova, astfel că au fost identificați suspecții în persoana lui M.D., de 17 ani și un alt minor de 13 ani care nu poseda act de identitate, ambii din Craiova.

Din investigații a rezultat faptul că aceștia, în data de 13 mai, în timp ce se aflau pe strada Dr. Ștefan Berceanu din cart. 1 Mai, l-au deposedat prin acte de violență pe N.M, de 16 ani, din comuna Cernătești, Dolj de un telefon mobil.
În urma probatoriului administrat faţă de inculpatul M.D. s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Inculpatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.

SFATURI UTILE
– Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
– Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
– Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
– Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
– La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.
– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului şi apelaţi de urgenţă la 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS