21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii care rup flori, amendaţi

Craiovenii care rup flori, amendaţi

Urmare a numeroaselor apeluri primite la ”Telefonul cetățeanului” – (0251/984) prin care au fost sesizate fapte de distrugere a florilor și arbuștilor plantați pe proprietatea municipiului Craiova, în perioada 1 aprilie – 13 mai, politiştii locali cu atribuții de menținere a ordinii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat acțiuni de depistare, identificare și sancționare a persoanelor care distrug/deteriorează spațiile verzi și materialul dendofloricol existent prin rupere, tăiere, călcare sau orice alte mijloace.
Cu această ocazie, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale (16 amenzi și 5 avertismente scrise), în cuantum total de 8.000 de lei.

De asemenea, în data de 12 mai, în zona părculețului „English Park”, a fost identificată o bătrână de 72 ani, din Craiova, în timp ce rupea florile din jardiniere, cunoscută ca persoană cu probleme psihice, motiv pentru care a fost condusă și încredințată personalului medical de la Clinica 1 Psihiatrie, situată în strada Potelu, nr. 24.
Distrugerea/deteriorarea spațiile verzi și materialul dendofloricol existent prin rupere, tăiere, călcare sau orice alte mijloace, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 de lei pentru persoane fizice și 1000 – 1500 de lei pentru persoane juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS