10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNemulţumit de moştenire, un doljean a incendiat locuinţa părinţilor

Nemulţumit de moştenire, un doljean a incendiat locuinţa părinţilor

În cursul zilei de ieri, polițiștii doljeni au reținut, în baza ordonanței de reținere, și introdus în arestul inspectoratului un tânăr de 32 de ani suspectat de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

N. Claudiu, de 32 de ani, din comuna Întorsura, Dolj, aflat , vineri, 25 martie, în stare de ebrietate, în urma unor discuţii telefonice cu mama sa, care locuieşte în Craiova, privind moştenirea familiei, a spart cu un topor mai multe geamuri ale locuinţei din comună, iar apoi a urcat în pod, a aruncat cu lichid inflamabil pe căpriorii acoperişului şi a aprins focul, după care  a părăsit domiciliul mergând la o rudă.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ISU Dolj, care a localizat şi stins focul, arzând circa 40 mp., căpriori şi tablă, prejudiciul stabilit ridicându-se la 5.000 de lei.
La data respectivă polițiștii ajunși la fața locului l-au identificat pe suspect, iar împotriva sa a fost luată măsura internării la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, iar în cauză s-a întocmit dosar penal  pentru comiterea infracțiunii de distrugere.
În cursul zilei de ieri, bărbatul de 32 de ani, a fost examinat de către o comisie din cadrul IML Craiova, astfel stabilindu-se că are discernământul faptelor şi al consecinţelor acestora și l-a avut şi la data comiterii faptei, respectiv în data de 25.03.2016.
Faţă de cel în cauză Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, fapt pentru care lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au emis pe numele celui în cauză ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore.
Doljeanul de 32 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti cu propuneri corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS