10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua internațională a teatrului pentru copii și tineret, celebrată şi la Craiova

Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret, celebrată şi la Craiova

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ celebrează și anul acesta cele trei mari sărbători ale scenei mondiale: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie.

Maratonul de evenimente va debuta cu spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“, duminică, 20 martie 2016, de la ora 11.00.

În fiecare an, la 20 martie, în peste 80 de țări se marchează Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret („World Day of Theatre for Children and Young People”), la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret – ASSITEJ, organizație nonguvernamentală, fondată în 1965.

Mesajul campaniei ASSITEJ sub care este organizată această zi este: „Du, astăzi, un copil la teatru!”, manifestarea fiind dedicată artelor spectacolului pentru copii, oferind prilejul unor întâlniri aparte între creatori și public.

Ziua a fost marcată pentru prima dată în 2001, la inițiativa Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul urmărind educarea celor mici prin teatru, prin poveștile puse în scenă și prin diversele personaje interpretate.

Unul dintre obiectivele Asociației este acela de a atrage atenția publicului asupra artei pentru copii și tineret prin evenimente speciale, repetiții în aer liber, lecturi, expoziții, articole în ziare și reviste. Un alt obiectiv al zilei îl reprezintă stimularea schimbului de experiență în acest domeniu între diverse țări și regiuni ale lumii, pentru a încuraja și revitaliza dezvoltarea teatrului. Cei care beneficiază cel mai mult în urma acestui schimb de experiențe culturale sunt copiii și tinerii, datorită expunerii la o diversitate culturală globală.

România este una dintre țările fondatoare ale ASSITEJ, astfel încât teatrele și companiile teatrale din țară organizează, în fiecare an, noi programe și proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experiențe memorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS