10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudeţele Dolj şi Mehedinţi, sub Cod galben de inundaţii pe Dunăre

Judeţele Dolj şi Mehedinţi, sub Cod galben de inundaţii pe Dunăre

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a anunţat că, în intervalul 07– 15 martie 2016, judeţele Mehedinţi şi Dolj se află sub Cod Galben hidrologic pe fluviul Dunărea, pe sectorul aval SHEN Porţile de Fier – Zimnicea.

Azi, în secţiunea Baziaş se înregistrează un debit afluent de 10200 mc/s, iar prognoza este de uşoară creştere până la un debit de 10400 mc/s în data de 13.03.2016.
Cota la miră, la ora 12.00, la Calafat este de 552 cm (cu 2 cm peste Cota de Atenţie), tendinţa este de staţionare, iar la s.h. Bechet a fost depăşită Cota de Inundaţie cu 3 cm.
Administraţia Bazinală de Apă Jiu prin S.G.A. Mehedinţi a transmis către primăriile limitrofe fluviului Dunărea, respectiv, Hinova, Gruia, Gogoşu, Pristol, Gârla Mare, Vraţa, Salcia, precum şi fermelor piscicole Gîrla Mare şi Gruia, o adreasă de informare şi avertizare prin care se solicită avertizarea şi atenţionarea populaţiei din zonă şi luarea măsurilor de încetare a oricarei activităţi desfăşurate în zona de risc la inundaţii. S.G.A. Mehedinţi a luat măsura măririi numărului personalului de intervenţie şi pregătirea utilajelor şi materialelor din stocul de apărare. Se supraveghează comportarea lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor ale altor deţinători, respectiv digurile cu rol de apărare din zona Gruia, Gîrla Mare şi Salcia prin Formaţia Drincea. Administraţia Bazinală de Apă Jiu – prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj monitorizează intens lucrările hidrotehnice (digurile), cât şi zonele libere pe întreg teritoriul administrativ al judeţului. De asemenea s-au luat măsuri pentru monitorizarea nivelurilor şi debitelor, mărind frecvenţa de citire.
A.B.A Jiu acţionează prin cele două SGA-uri, Dolj şi Mehedinţi, care sunt pregătite să intervină cu materiale, mijloace şi formaţiuni operative de intervenţie pentru ajutorarea comitetelor locale în acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor inundaţiilor, dacă situaţia o impune, până la îndepărtarea pericolului şi revenirea situaţiei la normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS